Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk uit het roze na val in Giro

Vrijdag 27 mei 2016

Giro Gelderland - Steven Kruijswijk is leider-af in de Giro d'Italia. De renner van Lotto-Jumbo kwam na een stuurfout in de afdaling van de Col d'Agnel in de sneeuw terecht en moest de anderen laten gaan. Uit onderzoek bleek later dat hij een rib gebroken heeft, een beslissing over het vervolg van de Giro komt zaterdag.

Met name Nibali en Chaves profiteerden. Aan het einde van de rit was hij zijn drie minuten voorsprong kwijt en was Esteban Chaves de nieuwe leiding. Kruijswijk zakte naar de derde plaats met nog een bergrit voor de boeg."Ik maakte een stomme fout. Ik stuurde verkeerd en knalde de sneeuwwand in. Mijn fiets was erg beschadigd, waardoor ik niet meteen verder kon. Nadat ik weer was opgestapt, deed alles pijn. Ik voelde mijn rug en mijn ribben en mijn moraal was gebroken. Ik wist dat ik een voorsprong had en probeerde door te blijven gaan, maar het was voorbij. Ik heb de Giro hier verloren.”

Engels: 'Niet opgeven'

Daar wilde zijn ploegleider Addy Engels nog niet in meegaan. “Het is nog niet voorbij voor Steven”, gaf hij aan. “Het was een betere situatie geweest als hij nog steeds de roze trui had gehad. Daar zag het ook naar uit want hij maakte een goede indruk op de Colle Dell’Agnello. De omstandigheden zijn nu niet meer in ons voordeel, maar als Steven in staat is om hiervan te herstellen, kan hij zich misschien nog terug knokken.We zijn hem daarna blijven aanmoedigen. Het was meteen duidelijk dat hij vandaag veel tijd zou verliezen, maar morgen staat er weer een zware etappe op het programma. De manier waarop hij is doorgereden, doet vermoeden dat hij nog steeds in staat is om veel te geven.”

 (c) foto Sportfoto-Oscar DeWaele

Rituitslag

1 - Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) - 162km in 4h19'54", ave. 37.398km/h

2 - Mikel Nieve (Team Sky) at 51"

3 - Esteban Chaves (Orica Greenedge) at 53"

 

Algemeen klassement

1 - Esteban Chaves (Orica Greenedge)

2 - Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) at 44"

3 - Steven Kruijswijk (Team Lotto NL - Jumbo) at 1'05"

4 - Alejandro Valverde (Movistar Team) at 1'48"

5 - Rafal Majka (Tinkoff) at 3'59"

 

 



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl