Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tom Dumoulin stapt uit Giro d'Italia

Woensdag 18 mei 2016

Giro Gelderland - Tom Dumoulin heeft de Giro d'Italia verlaten. De renner van Giant-Alpecin kampte met zitvlakproblemen. Vandaag besloot de winnaar van de openingsetappe in Apeldoorn het te proberen, maar hij stapte ruim voor de finish in de ploegleiderswagen.

Dumoulin droeg zes dagen de roze leiderstrui in deze ronde en gaf daarmee de Giro-start in Gelderland een extra Nederlands tintje. De Giro had de opmaat voor de Limburger moeten zijn richting de Olympische Spelen van Rio.  De ploeg benadrukt dat nog geen beslissing is genomen over het vervolg van het programma van Dumoulin. De Ronde van Polen was normaal gesproken een belangrijke volgende wedstrijd. "Maar we kunnen nog niet speculeren over de keuze van wedstrijden, trainings- en hoogtestages. Die beslissingen worden later gemaakt."

Dumoulin teleurgesteld

Dumoulin baalt vooralsnog zelf vooral. "Ik ben heel teleurgesteld dat ik uit de wedstrijd moest stappen. De pijn was te hevig, ik kon simpelweg niet meer door rijden. We besloten het nog een rit aan te zien, maar helaas was er geen verbetering waar te nemen. Ook tijdens de rustdag verbeterde de situatie niet. Ik vind het jammer dat ik deze geweldige wedstrijd zo moet verlaten en niet op jacht kan gaan naar nieuw Giro-succes."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl