Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk is definitief vierde in Giro

Zondag 29 mei 2016

Giro Gelderland - Steven Kruijswijk heeft de Giro d'Italia afgesloten op een vierde plaats. De Brabander veroverde een week geleden het roze, stond deze na een val op vrijdag af en zag zaterdag ook het podium uit beeld verdwijnen.

Wel oogstte de renner van Lotto-Jumbo veel respect door met een breuk in zijn rib en een pijnlijke voet de ronde uit te rijden. De organisatie besloot bij het oprijden van het plaatselijke circuit in Turijn het klassement op te maken. Daarmee is Vincenzo Nibali winnaar van de 99e Giro, die in Gelderland begon met Tom Dumoulin in het roze.

Gemengde gevoelens

Steven Kruijswijk keek in Turijn met gemengde gevoelens terug op de Giro. "De dag dat ik de roze trui pakte en een tik uitdeelde aan mijn concurrenten, was mijn hoogtepunt van deze Giro d’Italia”, gaf Kruijswijk aan. “Ik voelde me de hele dag goed. Ik was eigenlijk van plan om me zo veel mogelijk te sparen voor de klimtijdrit, maar omdat het zo goed ging, viel ik toch aan. Ik ben er trots op dat ik de Giro op deze manier heb kunnen rijden. Het dragen van de leiderstrui brengt een ander soort spanning met zich mee. Iedereen let op je en probeert je uit die trui te rijden. Niets is mooier dan op die manier rondrijden en de favorieten te verslaan.”

Kansen pakken

Kruijswijk behield zijn roze trui tot de 19e etappe. In de afdaling van de Colle dell’Agnello kwam hij ten val en verloor hij veel tijd op zijn concurrenten. “Ik wist dat Nibali een scherpe afdaling wilde rijden”, vervolgde Kruijswijk. “Ik wilde hem volgen, maar kon niet goed door de bocht heen kijken vanwege de sneeuw. Ik schatte de weg verkeerd in, begon te slippen en reed de sneeuwmuur in. Van tevoren had ik misschien getekend voor deze vierde plaats, maar je moet de kansen pakken als ze er liggen. Het is heel erg jammer dat mij dat niet is gelukt.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl