Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Kruijswijk houdt stand, Dumoulin valt weg

Dinsdag 17 mei 2016

Giro Gelderland - In de tiende etappe van de Giro d'Italia eindigde Steven Kruijswijk in de groep der favorieten en daarmee blijft de Brabander van Lotto-Jumbo op de vierde plaats. Hij heeft 50 seconden achterstand op de nieuwe leider Bob Jungels.

Tom Dumoulin viel weg uit de top 10, de Limburger loste op de voorlaatste klim. De dagzege ging naar de Italiaanse neo-prof Giulio Ciccone. Dumoulin baalde na afloop enigszins.  "Het was een zware wedstrijd die nu iets te veel van me vroeg omdat ik moe ben. Ik had nog veel last van mijn zitvlak, al werd het iets beter aan het einde van de rit. Wel had ik gehoopt dat de rustdag meer herstel had gebracht. Op dit moment voel ik me niet goed, we moeten afwachten hoe de situatie zich ontwikkelen zal."

Even spannend voor Kruijswijk

“Ik ben in de groep gebleven toen Brambilla wegviel”, zei Kruijswijk na afloop. “Ik zag dat Jungels goed was en ik weet dat Brambilla een goede afdaler is. Dus koos ik ervoor om niet met mijn krachten te smijten. Ik voelde me goed op die steile klim maar zag dus niet echt een kans om aan te vallen. In de eindsprint van die groep verlies ik wel iets op Valverde maar het mag geen naam hebben. Ik ben tevreden over mijn vorm en de ploeg. Ze zijn zeer gefocust en dat merk ik heel erg goed in de koers. Ze zijn er altijd voor mij. “  esondanks ging het in de afdaling van de Plan del Falco bijna fout met Steven Kruijswijk. Het achterwiel van de Brabander blokkeerde voor een haarspeldbocht en hij kon op het nippertje een valpartij voorkomen.  “Dat was even schrikken”, zei Steven Kruijswijk. “Ik maakte een inschattingsfout waardoor ik niet meer goed kon insturen. Mijn achterwiel blokkeerde. Gelukkig reed daar Majka die mij opving. Ik heb me later nog verontschuldigd. Majka begreep ook wel dat ik het niet expres deed. Maar het was wel even spannend.” 

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl