Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin wint en leidt in Giro d'Italia

Vrijdag 06 mei 2016

Giro Gelderland - Tom Dumoulin heeft de 9,8 kilometer lange openingstijdrit van de Giro d'Italia gewonnen. De Limburger van Giant-Alpecin bleef in Apeldoorn Lotto-Jumbo-renner Primoz Roglic nipt voor.

Daarmee draagt hij het eerste roze in deze ronde en start hij zaterdag als leider in de Giro d'Italia. Bovendien bezorgde hij daarmee zijn ploeg Giant-Alpecin de eerste overwinning van het seizoen.

'Twee honderdste is niets'

Tom Dumoulin straalde van oor tot oor na afloop van deze openingstijdrit."Ik ben hier heel blij mee, ik heb het gedaan. Het geluk dat ik in de Tour Romandie niet heb gehad, stond nu aan mijn zijde in Nederland. Het was niet mijn beste maar ook niet mijn slechtste tijdrit, ik had iets sneller willen zijn, maar het is het resultaat dat telt. Twee honderdste is niets, dat is een zucht, maar wat maakt het uit. Ik heb het roze."

Trui zo lang mogelijk houden

Dumoulin voelde veel druk van zijn schouders vallen na het grijpen van het eerste roze. "Als je jezelf druk op legt om te presteren en het lukt ,dan voelt dat altijd als een opluchting. Ik had mezelf in de negende etappe - de lange tijdrit rond Chianti - meer kans gegeven om te winnen. Ik wist dat het lastig zou worden, maar ik heb hier toch mijn kans gepakt. Het geluk is nu  eens aan mijn zijde. Ik hoop van deze trui nog lang te genieten, zeker van de dagen hier in Nederland. Het is mooi weer en er zal vast veel volk op af komen. Deze trui ga ik niet zonder strijd afgeven, dat is zeker. Ik blijf erbij dat ik verwacht dat ik niet mee kan doen voor de eindzege, omdat ik in het hooggebergte moet toe geven op de klassementsmannen. Maar ik hoop er nog even in de rijden."

Willem Alexander

Koning Willem Alexander volgde de prestatie van Dumoulin in Apeldoorn van nabij. "Hij zei dat hij maar negen minuten de tijd had ingeruimd en ik waarschuwde dat dit wel heel krap was. Maar het was bijzonder om hem in de nabijheid te hebben en ook een kleine conversatie te voeren."

foto (c) Sportfoto-Oscar de Waele

 



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl