Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Concurrentie laat Kruijswijk ongemoeid naar Pinerolo

Donderdag 26 mei 2016

Giro Gelderland - Steven Kruijswijk werd in de achttiende etappe van de Giro d'Italia niet aangevallen door de concurrentie. Onder leiding van Bram Tankink en Enrico Battaglin geraakt hij moeiteloos in finishplaats Pinerolo, ondanks een gevaarlijke finale.

Een grote kopgroep sloeg op de twee korte maar steile laatste klimmetjes volledig uiteen. Matteo Trentin wist te winnen en bezorgde Etixx-QuickStep een vierde ritzege in de ronde. De Italiaan achterhaalde op het laatste moment ploeggenoot Brambilla en concurrent Moser. Albert Timmer - samen met Pim Ligthart mee in de vlucht van de dag - was op de twintigste plek de hoogst geklasseerde Nederlander.

Kruijswijk zelfverzekerd

Steven Kruijswijk roemde het werk van zijn ploeggenoten in een etappe die nerveus had kunnen verlopen, maar de Brabander bereikte ongeschonden de finish. De bergritten die komen, boezemen hem geen angst in. "Morgen ligt mij beter dan vandaag, ik heb vorige week laten zien dat ik juist op die lange beklimmingen echt goed ben. Ik hoef geen schrik te hebben, het is vooral opletten wanneer ze gaan aanvallen."

Foto: © Sportfoto-Oscar DeWaele

Uitslag



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl