Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Kittel wint ook in Arnhem en heeft roze

Zondag 08 mei 2016

Giro Gelderland - Marcel Kittel heeft ook de derde etappe van de Giro d' Italia gewonnen. Dankzij zijn bonificatieseconden nam hij het roze van Tom Dumoulin over.

In Arnhem was Moreno Hofland van Lotto-Jumbo zevende. Zijn ploeggenoot Maarten Tjallingii meldde zich opnieuw in de kopgroep en veroverde zo alsnog de bergtrui. De Nederlandse formatie zag door een val in de finale wel Primoz Roglic weg vallen uit de top van het klassement. De Sloveen sloeg samen met Martijn Keizer tegen de grond. Tjallingii vierde in zijn eigen Arnhem een feestje, waar hij ook zijn kinderen bij betrok. "Ik heb alles op alles gezet om die sprint te winnen”, zei hij na de etappe met zijn blauwe trui aan. “Het publiek heeft me helemaal opgezweept. De mensen schreeuwden zo hard dat ik mijn benen niet meer voelde. Ik wilde dit zo graag, was er helemaal op gefocust. Bovenop de Posbank blokkeerde ik vervolgens ook volledig. Ik kreeg mijn benen nauwelijks nog rond.”

Tom Dumoulin nam het onttronen als leider in het klassement gelaten. "Natuurlijk had ik het roze graag gehouden, maar het heeft ook voordelen dat we de leiding in het klassement niet meer hebben."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl