Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin tweede, Kruijswijk derde in Giro

Dinsdag 10 mei 2016

Giro Gelderland - Diego Ulissi heeft de vierde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Italiaan van Lampre-Merida bleef als enige over uit een kopgroep.

Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk werden net daarachter tweede en derde. De Limburger van Giant-Alpecin nam de roze trui opnieuw over van Marcel Kittel, die de sterkste renners niet kon volgen in een geaccidenteerde finale. Steven Kruijswijk deed ook goede zaken, hij staat nu vierde in de rangschikking. Maarten Tjallingii raakte vandaag zijn bergtrui kwijt die hij op de tweede en derde dag verdiende door aan te vallen.

Dumoulin gunde het Preidler

Dumoulin straalde opnieuw in het roze. "We wilden de wedstrijd hard maken om Kittel kwijt te raken. Het was een ongecontroleerde finale, maar we speelden het slim. Preidler was eerst vooruit, ik had hem het roze gegund, het zag er even goed uit voor hem. Maar alleen Ulissie bleef weg, waardoor de tweede plek het hoogst haalbare was voor me. Ik hoop de trui in ieder geval morgen te behouden, ik ben benieuwd wat ik donderdag kan bij de eerste finish bergop."

Ook bij Lotto-Jumbo was er tevredenheid. “Ik zag ineens de kans om bij Tom aan te haken”, zei Kruijswijk. “Ik kon één keer van hem overnemen en werd op die manier derde. Dat is een goede uitslag, maar daar was ik in eerste instantie niet mee bezig. Het belangrijkste is dat ik een goed gevoel heb overgehouden aan vandaag.”

 



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl