Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin verliest roze in Giro

Zaterdag 14 mei 2016

Giro Gelderland - Tom Dumoulin is leider af in de Giro d'Italia. De Limburger van Giant-Alpecin had geen antwoord op de aanvallen van de concurrenten en zakte naar een elfde plaats. 

Dagwinst en leiderstrui gingen naar Gianluca Brambilla van Etixx-QuickStep. Steven Kruijswijk steeg naar de derde plaats in het klassement. De Brabander van Lotto-Jumbo kon tevreden zijn. "Ik werd als een sprinter naar de voet van de klim gebracht”, gaf Kruijswijk aan. “Tot dat moment had ik nog niets hoeven doen en dat voelt erg goed. Ik wil in de laatste week van de Giro graag op mijn best zijn tijdens de lange beklimmingen en het voelt goed dat ik mannen als Nibali en Valverde op dit moment al kan bijhouden op een korte, steile berg. Mijn derde plaats in het algemeen klassement geeft me geen extra druk. Vorig jaar stond ik op dit moment 85e in het klassement, dat zorgde voor veel meer stress. Ik sta er goed voor en heb vertrouwen. Ik zie de tijdrit van morgen ook als een kans om tijd te winnen op mijn concurrenten.”

Dumoulin: terug naar Plan A

Tom Dumoulin had gemengde gevoelens na afloop. "Op dit moment keren we terug naar Plan A en dat het winnen van de tijdritten. Op dit moment ben ik vooral teleur gesteld. Wat het klassement betreft, zou het kunnen dat ik morgen na de tijdrit weer in het roze sta en dat ik weer anders tegen de situatie aan kijk. Het was nooit het plan om voor het klassement te gaan en nu waren er minimaal twintig renners beter dan mij op de klim. Ik weet dus niet of het zin heeft om me op de topklasseringen te richten."

Foto: © RCS

 



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl