Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans naar wereldtitel ploegentijdrit

Zondag 09 oktober 2016

WK Wielrennen - Boels-Dolmans heeft de wereldtitel ploegentijdrit behaald op het WK wielrennen in Qatar. Het is voor het eerst dat de Nederlandse ploeg goud behaald op dit onderdeel.

Bij Boels-Dolmans reden Chantal Blaak en Ellen van Dijk naar het goud. Zij werden al eens eerder wereldkampioene op dit onderdeel bij Specialized. Van Dijk behaalde haar vijfde wereltitel in totaal. "Voor de derde keer startte ik in de favoriete ploeg. Het is altijd lastig om favoriet te zijn en die rol waar te maken, als iedereen dat al verwacht. Het is ook mooi dat het lukt in een Nederlandse ploeg en ditmaal het Wilhelmus te horen spelen. Dat maakt het extra speciaal. Ook is het een mooi vaarwel om zo afscheid te nemen.Het plan? Gewoon ervoor gaan. We startten niet speciaal snel of langazaam. We wilden een hoge snelheid halen en dat vast houden. Rijden, gaan, winnen. Dat deden we." Chantal Blaak was moe maar voldaan. "We bleven lang met zes samen. Iedereen is gewoon sterk op dit moment. We waren zes motoren en vandaag was de dag om snelheid te maken. Het grootste obstakel was de hitte. Ik heb het lastig gehad met de temperatuur. Zelfs als je daar geen moeite mee hebt, dan was vandaag zwaar. Voor iedereen. N a de streep zag ik zwarte sneeuw en was ik even van de wereld. Toen ik me weer beter voelde, zei ik tegen verzorger Smiley of hij wist wie er gewonnen had. "Wij natuurlijk" zei hij. En toen was ik blij."


Rabo-Liv kon zich niet in de strijd om de medailles mengen, door een val van Anouska Koster in de slotfase werd de ploeg achtste en laatste. "Een afscheid wat we ons wel wat anders hadden voorgesteld”, bekende ploegleider Koos Moerenhout. “De ploegentijdrit heeft dit seizoen niet de hoogste prioriteit gekregen in verband met de Olympische Spelen. Dat we hier niet gingen winnen, wisten we vooraf ook wel. Maar we wilden met een goed gevoel afscheid nemen van Rabo Liv. Vlak voor Anouska viel, was de kans op brons nog niet verkeken.” Dat laatste was opmerkelijk, want de ploeg reed niet bepaald vlekkeloos. Koos: “Het liep technisch niet goed. De groep was onrustig. De warmte, meer dan 38 graden, was natuurlijk een handicap voor iedereen, maar de een kan er beter tegen dan de ander. Vóór het laatste deel waren we Moniek Tenniglo en Kasia Niewiadoma al kwijt. Toen kwam die crash van Anouska er nog bij. Jammer voor de klassering, maar het belangrijkste is, dat Anouska hier goed uit komt.”

Foto: © Robert Jones-Sportfoto

 

 

 

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl