Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra met Etixx-QuickStep naar wereldtitel

Zondag 09 oktober 2016

WK Wielrennen - Etixx-QuickStep is wereldkampioen ploegentijdrit geworden. In Qatar bleef de ploeg van Patrick Lefevere titelverdediger BMC elf seconden voor. In de winnende formatie was Noord-Hollander Niki Terpstra.

Lotto-Jumbo werd vijfde. Daar kon Lotto-Jumbo mee leven, zo vertelde ploegleider Mathieu Heijboer. “Geen enorme blijdschap, maar ook geen grote teleurstelling. We wisten dat de plekken buiten de top 2 zwaar bevochten zouden worden. We hadden zomaar 6e of 7e kunnen worden.  We hebben stiekem op meer gehoopt maar beseffen wel dat dit onderdeel ons steeds beter af gaat."

Na 13,6 km noteerde de ploeg van Heijboer en Jan Boven een 4e tijd, achter Etixx, BMC en Sky. Aan de finish dook Orica hier nog onder. Team LottoNL-Jumbo mist op minder dan een seconde de 4e plaats. Sky redde het net. “Het verschil met het podium is duidelijk. Het gat met de wereldtop is er nog steeds maar we zijn wel weer beter geworden. Het was dit jaar geen reuzensprong naar het podium, maar een 5e plaats is in mijn ogen een goede prestatie.” 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl