Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Karlijn Swinkels wereldkampioene tijdrijden

Maandag 10 oktober 2016

WK Wielrennen - Karlijn Swinkels is wereldkampioene tijdrijden bij de junior-vrouwen geworden. De Brabantse versloeg in Qatar Europees kampioene Lisa Morzenti met zeven seconden verschil.

De Française Juliette Labous veroverde het brons op 21 tellen van de Nederlandse winnares. Maaike Boogaard legde beslag op de twaalfde stek.  

 

Talentcoach Frank Pennings was aangenaam verrast door de sportieve uitschieter van Swinkels. "We wisten dankzij de Nations Cup-wedstrijden van dit seizoen dat we internationaal tot de top behoren, maar een wereldtitel is natuurlijk wel een enorme prestatie. Het is de eerste keer dat een landgenote daarin slaagt in deze categorie. Waar het er onlangs op het Europees Kampioenschap in Plumelec niet uit kwam, hebben Karlijn en Maaike hier een zeer sterke rit tegen de klok neer gezet. We hadden een goed trainingskamp achter de rug en ons terdege voorbereid  op het presteren in de hitte door middel van trainingen in speciale klimaatkamers. Beide rensters hebben ook technisch een sterke prestatie neergezet. Het parcours kent nogal wat bochten en rotondes en daar is winst behaald. We hadden vooraf ingezet op twee keer top 10. Maaike eindigt daar net iets buiten met een twaalfde plaats, maar Karlijn presteert hier natuurlijk heel sterk. Een gedroomde manier om dit WK te beginnen."

‘Rit van mijn leven’

"Ik heb hier wel van gedroomd, maar het is ongelofelijk dat het me lukt" vertelde Swinkels zelf na afloop. "Op het Europees kampioenschap was ik zesde en daar was ik bepaald niet tevreden over. Ik heb de afgelopen weken veel op de tijdritfiets getraind en pluk daar de vruchten van op dit WK. Hoewel ik helemaal niet het idee had dat het super ging, was de tijdrit technisch wel heel goed, op dat vlak reed ik de tijdrit van mijn leven. Maar ik denk ook dat onze voorbereiding een rol heeft gespeeld. Toen ik in Qatar arriveerde, had ik weinig last van de hitte. En ook tijdens de wedstrijd heeft me dat niet belemmerd. Ik ben heel blij dat ik hier de teleurstelling van het EK kan weg poetsen met het goud." Swinkels rijdt later in de week ook nog de wegwedstrijd. "Ook daar zetten we erop in om als team de titel te veroveren, we hebben een sterke ploeg." De kersverse wereldkampioene tijdrijden bij de junior-vrouwen maakt komend jaar de overstap naar de elite-vrouwen. "Ik heb nog geen ploeg, misschien helpt deze regenboogtrui bij mijn zoektocht." 

Foto: © Sportfoto-Rob Jones 

 

 

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl