Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk wint zilver op WK Tijdrijden

Dinsdag 11 oktober 2016

WK Wielrennen - Ellen van Dijk heeft zilver gewonnen op het wereldkampioenschap tijdrijden in Qatar. De Europees kampioene op dit onderdeel gaf na 28,9 kilometer iets minder dan zes seconden toe op de Amerikaanse Amber Neben. Het was voor de Nederlandse ploeg de tweede wielermedaille op deze mondiale titelstrijd, nadat maandag Karlijn Swinkels wereldkampioene tijdrijden werd in de categorie junior-vrouwen.

De in het voorlaatste blok gestarte Van Dijk was bij één van de tussenpunten onderweg nog de snelste van het veld, maar gaf in de slotfase weer wat prijs op de uiteindelijke winnares. Annemiek van Vleuten legde beslag op een vijfde plaats, Anna van der Breggen tenslotte reikte tot een dertiende plaats. Bondscoach Johan Lammerts was na afloop tevreden. "Ellen heeft zich goed voorbereid op deze dag en reed ook een sterke race. Ze stuit hier alleen op een tegenstandster die vandaag net iets beter is. We hadden ingezet op drie rensters in de top 10, wisten dat voor allen de top 5 ook mogelijk zou zijn. Anna van der Breggen viel net buiten de beste tien, wat begrijpelijk is na een lang seizoen. Annemiek van Vleuten rijdt hier naar een keurige vijfde plaats en Ellen van Dijk wordt bijna wereldkampioene. Ik denk dat we tevreden mogen zijn, al had Ellen natuurlijk graag gewonnen."’

‘Tijden liegen niet’

Ellen van Dijk zelf nam de felicitaties voor zilver met gemengde gevoelens in ontvangst. "Ik kwam hier natuurlijk voor een andere klassering, maar meer zat er vandaag niet in. Daar moet ik me bij neerleggen. Ik heb onderweg geen dingen gedaan waarvan  ik kan zeggen dat het mij heeft opgebroken. Amber Neben was gewoon sneller, heeft op het juiste moment gepiekt. Al moet ik zeggen dat ik in mijn voorbereiding niets anders had kunnen doen om hier te kunnen winnen." Van Dijk was in 2013 in Florence al eens wereldkampioene. "Dit was een heel grote kans om voor de tweede keer de regenboogtrui aan te mogen trekken op dit onderdeel, jammer genoeg is me dat net niet gelukt. Maar de charme van tijdrijden is dat tijden nooit liegen, het gaat erom wie op die bewuste dag het hardst rijdt en dat was ik vandaag net niet.""

Foto: © Sportfoto-Rob Jones 

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl