Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ide Schelling zevende op WK Junioren

Vrijdag 14 oktober 2016

WK Wielrennen - Ide Schelling is zevende geworden op het wereldkampioenschap voor junioren in Qatar. De Nederlander maakte deel uit van een grote kopgroep, waaruit de Deen Jakob Egholm naar de wereldtitel soleerde.

 

Niklas Markl uit Duitsland veroverde het zilver, Reto Muller uit Zwitserland het brons. In tegenstelling tot de beloften en de junior-vrouwen wisten de junioren een massale aankomst te voorkomen. Op drie ronden voor het einde ontstond een kopgroep, die uiteindelijk negentien man groot werd. Engholm verraste de anderen en kon het feest van de winnaar vieren toen de anderen achter hem nog om de andere ereplaatsen aan het sprinten waren.

 

KNWU-talentcoach Piet Kuijs kon zijn analyse van de juniorenwedstrijd in één regel samen vatten: "Ide Schelling heeft een dijk van een koers gereden, maar het  optreden van de andere junioren was onvoldoende." Kuijs fundeerde zijn mening  op het feit dat er een groep van twintig junioren vooruit wist te blijven in de finale en dat daar één landgenoot bij zat. "Gezien de kwaliteiten van deze groep renners was dat onvoldoende, er zijn vier of vijf groepen weg gereden en dan had er toch eentje bij moeten zijn. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen verhaal en dat mag ook, maar dat Ide Schelling daar alleen zat, was jammer. Uiteindelijk haalt hij er nog het maximale uit met een top 10-plek, waarmee hij het kampioenschap toch nog wat kleur gaf voor ons. Gezien zijn aanvallende wedstrijd mocht je ook niet veel meer van hem verwachten in de slotfase, hij was immers al eerder in de wedstrijd ook in de aanval."  

Foto: © Sportfoto-Rob Jones-Canadiancyclist.com

 

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl