Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra negende op WK weg

Zondag 16 oktober 2016

WK Wielrennen - Niki Terpstra is negende geworden in de wegwedstrijd voor elite-mannen op het wereldkampioenschap op de weg in Qatar.

 

De Noord-Hollander was samen met Tom Leezer mee toen al op 170 kilometer van het einde een eerste waaier weg reed van het peloton. Nadat Terpstra twee pogingen had gewaagd weg te rijden van de andere koplopers, leek Tom Leezer op weg naar een stunt. De renner van LottoNL-Jumbo reed op twee kilometer van het einde weg, sloeg een kloof van zes seconden, maar zag zijn poging in de laatste vijfhonderd meter van de streep stranden.

 

Peter Sagan verlengde zijn wereldtitel met een jaar door Mark Cavendish (tweede) en Tom Boonen (derde) voor te blijven. Niki Terpstra realiseerde in de sprint een negende plek, terwijl een moe gestreden Tom Leezer als zeventiende over de meet bolde.

Bondscoach Johan Lammerts vond dat de Nederlandse renners er het maximale uit gehaald hadden. "Aanvankelijk waren we niet mee met de eerste waaier, maar dat konden we corrigeren door Niki Terpstra naar voren te brengen. We zaten aanvankelijk met drie man mee, maar Dylan Groenewegen waaierde er eigenlijk direct weer af. Met hem erbij hadden we nog een ander scenario kunnen hanteren, maar onze kopman zat in ieder geval mee met Tom Leezer nog bij hem. In de slotronden had ik meer aanvallen verwacht, maar er werd een tempo gehanteerd van 45 kilometer per uur en daarmee was het lastig om weg te komen. Tom Leezer pokert in de finale nog heel sterk, het is jammer dat het niet lukte om die solo te bekronen, maar we hebben in ieder geval mee gedaan voor de prijzen op dit WK voor de profs."

(c) SPORTFOTO

 

 

 

 

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl