Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse titel EZC is voor Dekkers

Zondag 18 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Hans Dekkers is Nederlands kampioen geworden bij de elite-zonder contact. De oud-beroepsrenner klopte in 's-Heerenberg de andere rappe mannen in het peloton.

Dat nadat in de absolute finale koplopers Timon Raterink (Kanjers), Sjors Dekker (West Frisia) en Thijs de Lange (Theo Middelkamp) pas werden terug gehaald. 

Jos Koop (Westland Wil Vooruit) eiste de tweede plek op in Montferland, Robert Keus (Willebrord Wil Vooruit) derde.

Voor Hans Dekkers was het raak nadat hij vorig jaar stevig baalde dat hij door de nu afwezige Robin Wennekes werd verslagen op de Brouwersdam. Hoewel hij enkele jaren beroepsrenner was, betekende deze titel veel voor de tegenwoordig in Zeeland wonende Brabander. "Winnen is altijd mooi. Als je fietst, wil je voorin mee koersen. Als je voorin mee koerst, wil je winnen. Ik ben al een paar jaar prof-af, maar ik wielren nog altijd graag. Het houdt me bovendien fit." Dekkers vond het moeilijk te voorspellen wat in de finale de juiste keuze was: aanvallen of sprinten. "Ik wilde geen risico nemen, dus toen De Lange met nog een paar man naar de kopgroep sprong (Arno Kleinjan), Peter Merx, Bram de Kort en Mike Terpstra) ben ik mee gegaan. Ik hoopte dat het me niet zou opbreken, maar ik had toch nog de benen om te sprinten. Ik moet zeggen dat ik nog niet zo tevreden over de vorm was. Pas vorige week had ik de snelheid die ik wenste. Gelukkig beschikte ik ook vandaag over die superbenen." Volgens Dekkers is het parcours wel slopend, maar is dat niet altijd in het nadeel van de snelle mannen. "Als koploper is het lastig hier weg te blijven tegen het peloton. Je kunt een kloof slaan op de steile beklimmingen, vooral op de Muur van Zeddam, maar daarna volhouden is lastig."

Jos Koop deed aanvankelijk nogal nuchter over de tweede plaats, die hij heeft behaald op het NK voor elites zonder contract. "Tweede plaats mooi, maar het levert geen rood wit blauw truitje op"sloop de teleurstelling toch enigszins door zijn stem. "Het rondje Montferland was met dat klimwerk aanvankelijk niet mijn terrein. Dus mag je stellen dat ik vooraf aan de koers heel blij zou zijn met een podiumplaats" "Het was een slopend en nerveus rondje"analyseerde de Delftenaar uit de equipe van Westland Wil Vooruit verder. "Ik probeerde me zoveel mogelijk te sparen, sparen en nog eens sparen en zien of ik de finale wel zou halen. Ik ben vervolgens in de laatste twee ronden naar voren gereden, heb gelet op de lossende mensen, want daar wil je niet achter zitten. Daarna werd het vrij chaotisch, had me voorgenomen niet te vroeg aan te zetten. Het was een kwestie van wachten, waarna ik op het juiste moment ben gesprongen, maar niet meer in het wiel kon komen van Hans Dekkers" aldus zilveren Jos Koop. Vier meter verderop stond Robbert Keus wel blij te zijn met zijn allereerste podiumplaats. "Natuurlijk ben ik blij, maar als je zo dichtbij bent, dan wil je toch net iets meer’, wees de Naaldwijker uit de ploeg van Willebrord Wil Vooruit zijn voorgangers Hans Dekkers en Jos Koop. "De bedoeling was dat Ronan (van Zandbeek, DR) de sprint zou aantrekken. Hij vroeg me 5 kilometer voor het einde hoe ik er voor stond, antwoordde dat ik goed zat. Ronan en Nahom Desale hebben mij de laatste kilometer goed doorgeloodst, maar in de chaos ben ik hen vervolgens kwijt geraakt, waarop ik mijn eigen weg ben gegaan. Op 150 meter zat ik in volle sprint heb nog eens vol doorgetrokken met de derde plaats als resultaat."

1. Hans Dekkers (Arrow Cycling), 2. Jos Koop (Westland WV), 3. Robbert Keus (Willebrord WV), 4. Jaap Kooijman (De Jonge Renner), 5. Nahorn Desale (Willebrord WV), 6. Bjorn Bakker (NWV Groningen), 7. Jordy Buskermolen (Swabo), 8. Wessel Piersma (Stormvogels), 9. Martijn Dijkstra (De Jonge REnner), 10. Jeroen Breewel (Uithoornse WTC)

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl