Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Mannen: Sagan naar derde wereldtitel

Zondag 24 september 2017

WK Wielrennen - Peter Sagan is voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden. In Bergen hield hij thuisfavoriet Alexander Kristoff van de zege. Michael Matthews was derde. Er eindigden geen landgenoten bij de top 10.

Lars Boom was de eerste landgenoot die zich liet opmerken in een kopgroep van acht toen er nog ruim zestig kilometer af te leggen waren. Daarachter probeerde Tom Dumoulin op anderhalve ronde een kloof te slaan, waarna Boom zich liet terugzakken. De wereldkampioen tijdrijden kreeg geen ruimte en de kopgroep was er op 25 kilometer van het einde aan voor de moeite.

Net voor het ingaan van de laatste ronde van 19 kilometer meldde Sebastian Langeveld zich in een kopgroep, die echter nooit de ruimte kreeg. Daarmee ging een omvangrijk peloton de slotronde in in Bergen.

Langeveld probeerde het op zestien kilometer van de streep opnieuw in het gezelschap van de Duitser Paul Martens, maar ook nu was er geen beginnen aan. Op Salmon Hill probeerde Bauke Mollema het, maar hij moest toestaan hoe Alaphilippe en later ook Moscon bij hem wegreden. Samen gingen zij vervolgens op pad. Maar Alaphilippe bleek te sterk voor zijn metgezel op de keienklim op drie kilometer van de meet. In de slotkilometers liep toch een eerste groep samen en kende de wedstrijd dezelfde afloop als de afgelopen jaren.

Gemengde gevoelens

Beste Nederlander was Niki Terpstra op de 24e plek. Tom Dumoulin was 25e. Terpstra had na afloop gemengde gevoelens over de race. "Ik heb maandag het parcours verkend en had toen wel in de gaten dat het parcours me zou liggen. Maar de groep was uiteindelijk te groot in de finale om er meer uit te halen. Het weer was waarschijnlijk te mooi. Het regent hier vaak en dat had de koers wellicht wel zwaarder gemaakt. Dat had mij wel in de kaart gespeeld. Het parcours was zeker pittig, maar het niveau is zo hoog, dat er dan toch nog deze groep over blijft."

"Misschien moeten wachten'

Tom Dumoulin probeerde het in de voorlaatste ronde. "Ik wilde niet wachten tot de slotronde, hoopte dat ik al een voorbeslissing zou kunnen forceren. Maar achteraf had ik misschien moeten wachten. De benen waren goed, maar het leidde niet tot een mooi resultaat" aldus de wereldkampioen tijdrijden. Boom was de eerste aanvaller van Nederland. "Ik hoopte in een groep terecht te komen waarmee ik in de finale kwam, zoals bij de vrouwen gebeurde. We kregen 45 seconden maar toen men daarachter gas gaf was het zo gebeurd. Ik wilde Tom nog helpen, heb me daarom laten afzakken, maar toen liep alles toch weer samen."

Foto's: © Sportfoto

 

 

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl