Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland mag met maximale deelname naar WK Weg

Maandag 20 augustus 2018

WK Wielrennen - Nederland mag in alle wegwedstrijden van het wereldkampioenschap in Innsbruck het maximale aantal renners opstellen. Bij de mannen én de vrouwen gaat dat om acht startplekken. Bij de vrouwen zorgt titelverdedigster Chantal Blaak voor een extra startplek in vergelijking met de concurrentie. In dat geval moet ze wel zelf starten.

Bij de mannen mogen verder alleen de Italianen, de Belgen, de Fransen, de Britten, de Spanjaarden, de Colombianen, de Australiers, de Denen en de Slovenen met acht renners uitkomen.

Bij de beloften gaat het om vijf renners, bij de junioren om zes, bij de junior-vrouwen is ons land één van de vijf naties die met vijf rensters mag vertrekken.

In alle categorieën mogen er twee renners starten op de tijdrit. Nederland heeft met Tom Dumoulin als titelverdediger een extra startplek bij de mannen, terwijl bij de vrouwen vier rensters mogen deelnemen omdat Annemiek van Vleuten haar titel verdedigt en Ellen van Dijk Europees kampioene is. Zij moeten die plek wel persoonlijk invullen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl