Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ammerlaan grijpt wereldtitel junior-vrouwen

Maandag 24 september 2018

WK Wielrennen - Rozemarijn Ammerlaan heeft in Innsbruck de wereldtitel tijdrijden bij de junior-vrouwen veroverde. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Karlijn Swinkels, die hetzelfde deed in 2016 (Doha).

Bij het tussenpunt had Elynor Backstedt de snelste tijd, maar zij werd derde op 17 seconden. Het zilver ging naar de Italiaanse Camilla Alessio. Britt Knaven werd elfde.

Ammerlaan was dolgelukkig met haar gouden plak. "Op het Europees Kampioenschap was ik achtste en ik had vooraf wel getekend voor een soortgelijke klassering. Dat er dan goud uit rolt, is een uitkomst waar ik alleen maar van had kunnen dromen. Dit parcours lag me beter dan dat van het EK waar je afwisselend klom, afdaalde en met vals plat af te rekenen kreeg. Dit traject was langer en kende meer lange, rechte stukken waar je de power goed kwijt kon. Onderweg waren wel een paar korte hellingen, die je omhoog moest beuken, maar die kon ik goed aan. Onderweg had ik zelf al een goed gevoel over mijn tijdrit, maar bij dit onderdeel is het toch een kwestie van zelf zo hard mogelijk rijden, een tijd neerzetten en dan kijken wat de concurrentie doet."

Foto's: © Sportfoto

 

 Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl