Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veneberg ziet medaillekans WK wegwedstrijd mannen

Dinsdag 25 september 2018

WK Wielrennen - Bondscoach Thorwald Veneberg zag Nederland vorig jaar in Bergen imponeren met wereldtitels in drie van de vier elite-categorieën met de regenboogtruien voor Tom Dumoulin (tijdrit mannen), Annemiek van Vleuten (tijdrit vrouwen) en Chantal Blaak (wegwedstrijd vrouwen). Ook in Innsbruck zijn de verwachtingen hoog gespannen. “We kunnen in alle vier de onderdelen meedoen voor de medailles en zijn bij de vrouwen uitgesproken favoriet voor de titels.”

Veneberg heeft op voorhand geen kopmannen bij de vrouwen aangewezen. “Pas na de tijdritten – op woensdag – gaan we op basis van de vorm van de renners en hun eigen gevoel een tactiek bedenken. De coureurs die uit de Vuelta komen, kunnen Bondscoach Thorwald Veneberg zag Nederland vorig jaar in Bergen imponeren met wereldtitels in drie van de vier elite-categorieën met de regenboogtruien voor Tom Dumoulin (tijdrit mannen), Annemiek van Vleuten (tijdrit vrouwen) en Chantal Blaak (wegwedstrijd vrouwen). 

Ook in Innsbruck zijn de verwachtingen hoog gespannen. “We kunnen in alle vier de onderdelen meedoen voor de medailles en zijn bij de vrouwen uitgesproken favoriet voor de titels.”dan een inschatting maken hoe ze de ronde verteerd hebben en de anderen hoe hun opbouw naar dit WK verlopen is. Het is sowieso een voordeel dat we meerdere troeven hebben als we zien hoe de Nederlanders dit jaar in het hooggebergte gepresteerd hebben. Een eendaagse wedstrijd ligt de één dan wel weer meer dan de ander. Goud zou natuurlijk een geweldige uitkomst zijn, maar met een medaille zijn we zeker ook heel blij.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl