Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint door Nederland gedomineerd WK

Dinsdag 25 september 2018

WK Wielrennen - Annemiek van Vleuten is in Innsbruck wereldkampioene tijdrijden geworden. Het is - na de winst van vorig jaar in Bergen - haar tweede titel tegen de klok.

Nederland vulde het gehele podium in Oostenrijk. Anna van der Breggen werd - net als vorig jaar - tweede, Ellen van Dijk eindigde op de derde plaats.

Mooi om in trui te rijden

Van Vleuten kon na afloop stralend een nieuwe regenboogtrui ophalen. "Ik weet hoe mooi het is om in deze trui te trainen en te koersen en ben blij dat ik dit nog langer mag blijven doen.  Ik ben volle bak gestart en wist dat ik het zwaar zou krijgen op het laatst. Dat was niet fijn om te doen, maar wel succesvol." Toch was ze niet zeker van haar zaak: "Er was wat onrust over de GPS-tijd. Ik wist dat ik onderweg de snelste was.  Maar door de reactie van de bondscoach, die op de tijden van zijn scherm af ging, kreeg ik het gevoel dat het een secondenspel was geworden.   De verrassing was er dan ook toen ik zag dat ik duidelijk gewonnen had, maar ik was ook trots dat ik met een dergelijk verschil won. Ik ga nu vol vertrouwen de wegwedstrijd in. Ik ben op topniveau en dat is hier nodig. Je moet zaterdag goede benen hebben, maar er komt ook tactiek bij kijken, we willen met Nederland winnen." 

Graag volgorde veranderd

Anna van der Breggen had gemengde gevoelens bij zilver. “Natuurlijk is het bijzonder om bij de besten van de wereld te horen, dat blijft speciaal. En dat we als Nederland de wedstrijd domineren, is mooi, maar natuurlijk had ik graag de volgorde veranderd.” Van Dijk was het daar mee eens. “Het is historisch dat we met drie landgenotes op het podium staan, maar je probeert zelf zo hard mogelijk te rijden en te winnen. Maar natuurlijk heb ik liever een landgenote op de hoogste trede van het podium dan een renster uit een ander land. Het blijft heel knap wat Annemiek hier doet.”

 

Maandag won Rozemarijn Ammerlaan het WK tijdrijden bij de junior-vrouwen.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl