Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin wint zilver op WK tijdrijden

Woensdag 26 september 2018

WK Wielrennen - Tom Dumoulin is tweede geworden op het wereldkampioenschap tijdrijden.

De wereldkampioen van Bergen 2012 moest Rohan Dennis voor laten gaan, die ruim sneller bleek in Oostenrijk. Dumoulin bleef Victor Campenaerts nipt voor in de strijd om het zilver. Wilco Kelderman eindigde op een zestiende plek, Jos van Emden werd twintigste.

Kloof niet overbrugbaar

Het verschil tussen Dumoulin en Dennis was bij het eerste tussenpunt, na 16,5 kilometer nog minimaal met acht seconden. Maar bij het tweede punt (na 36 kilometer) bedroeg de marge al ruim een minuut en die kloof bleek niet meer overbrugbaar. "Ik kwam bij de start met het doel om weer wereldkampioen te worden. Maar vanaf kilometer 1 was ik er bijna zeker van dat het niet zou lukken die titel te verdedigen. Rohan Dennis was vandaag van wereldklasse en ik was dat simpelweg niet. Het was knokken vanaf het allereerste moment.  Ik hoop dat dit gevoel snel verdwijnt en dan hoop ik zondag voor een mooi resultaat te gaan. In Richmond had ik ook een slechte tijdrit en was de wegwedstrijd heel goed. Dat geeft hoop."

Beste waarden

Wilco Kelderman vond dat hij een goede tijdrit achter de rug had. "Ik heb alles gegeven en trapte de beste waarden van het gehele seizoen. De vorm was redelijk goed, ik heb alles gegeven. het begin was supersnel, dan moet je flink pezen, dat is niets voor mij. Was ik dertigste bij het eerste tussenpunt? Dan is de rest zeker veel beter gaan rijden" aldus de renner van Sunweb, die uiteindelijk zijn tijdrit zo goed ingedeeld had dat hij uiteindelijk nog veel verder voorin de uitslag terecht kwam.

Niet ontevreden

Ook Jos van Emden was niet ontevreden. "Ik heb wel weer geleerd dat ik niet altijd voluit van start moet gaan, maar ik kon het tempo op de klim redelijk goed vasthouden." De renner van LottoNL-Jumbo werd pas opgeroepen voor dit WK toen Dylan van Baarle uitviel in de Ronde van Spanje. "Maar dat maakt niet uit, in mijn programma had een meer specifieke voorbereiding niet gepast. Ik wist vooraf wel dat ik op dit parcours niet direct voor de medailles mee ging doen."

Foto's: © Sportfoto

 

 Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl