Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jonkers achttiende bij wegwedstrijd junior-vrouwen

Donderdag 27 september 2018

WK Wielrennen - De wereldtitel bij de junior-vrouwen ging naar de Oostenrijkse Laura Stigger, die een sprint met vier won in Innsbruck.

Eva Jonkers en wereldkampioene tijdrijden Rozemarijn Ammerlaan haakten hun karretje het langst aan, maar capituleerden op vijftien kilometer op een lange klim. Jonkers werd achttiende. Ammerlaan werd twintigste.

Ammerlaan over WK tevreden

De wereldkampioene tijdrijden keek tevreden terug op het WK. "Natuurlijk vanwege mijn gouden medaille op de tijdrit, maar ik wilde vandaag toch ook het optimale eruit halen. Dat was dit gewoon. Ik kon op de lange klim drie keer mee met een tempoversnelling, maar de vierde keer moest ik de besten laten gaan. Dan ga je op eigen tempo naar boven en probeer je er nog het best mogelijke resultaat uit te halen. Dat was dit."

Jonkers sluit trots af

Jonkers was zeer tevreden met haar optreden in Innsbruck, na haar uitverkiezing voor Bergen (2017) haar tweede mondiale titelstrijd op de weg. "Na vorig jaar waren er bij het begin van dit seizoen hoog gespannen verwachtingen, ook bij mij, maar aanvankelijk draaide het door tal van redenen niet. Op het NK in Philippine moest ik de anderen al snel laten gaan, dat was wel zo'n beetje het dieptepunt. Ik heb vervolgens een rustperiode ingelast en na de zomer kon ik een stijgende lijn laten zien. Ik ben heel blij dat ik me zo nog in de WK-selectie kon rijden en ik hier toch ook bij de besten van de wereld was. Voor mij zat er niet meer in op dit parcours, deze ronde is eerlijk genoeg, de beste klimmers komen hier boven. Maar op mijn achttiende plaats ben ik best trots."

Wilhelmus voor Nations Cup

Nederland werd na afloop van de wedstrijd gehuldigd als het beste land in de UCI Nations Cup, zodat het Wilhelmus nog wel klonk in Innsbruck.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl