Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk: "Hoezo parcours niet zwaar genoeg?"

Maandag 01 oktober 2018

WK Wielrennen - Ellen van Dijk had afgezien op het WK wielrennen in Innsbruck. Niet alleen vanwege de pijnlijke ribben die de Woerdense opliep bij de val, waar ook Annemiek van Vleuten zich blesseerde. Maar de beklimmingen bleken goed voor een slijtageslag. "Hoezo was dit parcours niet zwaar genoeg?"

Na afloop haalde ze op verzoek herinneringen op aan haar voorbereiding, die ze deels met de latere wereldkampioene Anna van der Breggen afwerkte. 

"Ik weet hoe Anna toegeleefd heeft naar dit wereldkampioenschap. Nadat ze haar doelen van het voorjaar behaald had, was ze gefocust op dit WK. Simpelweg omdat het haar kansen bood. Het vreemde was op stage dat we maar weinig samen gefietst hebben. Het ging haar altijd te hard als we samen gingen fietsen, of ze vond mijn gekozen afstand te lang."

Glimlachend: "Misschien moet ik dat ook doen in het vervolg: pas heel lang hard fietsen als het WK zelf eenmaal gekomen is. Het lijkt me dat dit een verdiende titel is. Je hebt gezien wat voor verschillen er gecreëerd werden, hoever ze er boven uit stak. Deze overwinning is heel bijzonder. En dan te bedenken dat ze zich er vooraf druk over gemaakt heeft of dit parcours wel zwaar genoeg was…” zei ze verwijzend naar de kritiek van Van der Breggen en Van Vleuten dat  ze de slotklim van de mannen - de Hōle - graag in het parcours gezien hadden.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl