Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema hoopt op nieuw succes in Team Relay

Zaterdag 21 september 2019

WK Wielrennen - Bauke Mollema hoopt op nieuw succes op de Team Relay op het wereldkampioenschap op de weg in Yorkshire zondag. Hij won vorige maand in Alkmaar zijn eerste kampioenstrui op dit onderdeel.

Het enthousiasme voor deze nieuwe discipline bleef. En toen de vraag kwam of hij ook op het wereldkampioenschap wilde starten op de Team Relay kreeg de bondscoach een volmondig ja te horen, zo vertelt de renner van Trek-Segafredo op de KNWU-website. “Het is een supermooi onderdeel. Het was in Alkmaar voor eigen publiek, mijn familie stond langs de kant en toen wonnen we ook nog.  Maar buiten dat: ik houd van ploegentijdritten rijden, dat onderdeel ligt me goed. Toch is dit wel heel anders dan wanneer je met zes of acht man van je ploeg in actie komt. Je rijdt immers maar met drie tegelijk en moet er extra goed op letten dat je de wedstrijd zo indeelt dat je de derde man niet of niet te vroeg verliest. Je moet echt meer rekening met elkaar houden.”

Ambities zijn er zeker ook. “Op het Europees Kampioenschap was het uiteindelijk nog best close – de Duitsers eindigden vlak achter ons – en we zullen moeten afwachten welke andere sterke landen zich in de strijd gaan mengen. Ook als je de namen van de concurrentie kent, is het moeilijk in te schatten hoe ze het als team gaan doen. We hebben in Nederland natuurlijk in de breedte een sterke groep bij zowel de mannen als de vrouwen. Ik denk dat we weer één van de favorieten zijn op de Team Relay, maar je moet geen pech tegenkomen. Het zou heel mooi zijn om de regenboogtrui te veroveren.”

STARTLIJST MIXED TEAM RELAY

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl