Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland wint ook WK Team Relay

Zondag 22 september 2019

WK Wielrennen - Het allereerste WK Team Relay is gewonnen door Nederland.

Bauke Mollema, Jos van Emden, Koen Bouwman, Amy Pieters. Lucinda Brand en Riejanne Markus bleven in Yorkshire Duitsland 22 tellen voor. De Britten werden derde.

In Alkmaar veroverde de Nederlandse ploeg al het goud op het EK. Mollema, Bouwman, Pieters en Markus waren ook toen van de partij.

Bondscoach Koos Morenhout – die samen met collega Loes Gunnewijk na het veroverde goud op het EK opnieuw succesvol was – kon zich geen betere start van het wereldkampioenschap wensen. “Het is natuurlijk een nieuw onderdeel, dat zich moet bewijzen naar de toekomst toe. Maar wij waren vandaag opnieuw gemotiveerd om er het maximale uit te halen en zijn met z’n allen heel blij dat we hier het goud winnen. We hebben zaterdag een goede verkenning gedaan, waarbij het echt even zoeken was naar de juiste manier om de krachten maximaal te benutten. Maar die investering betaalde zich vandaag uit. Net als de ervaring die we in de groep hebben dankzij het EK in Alkmaar. In onze selectie wordt deze overwinning gevierd, het is toch een wereldtitel die we behalen.” 

Foto: © SportfotoEerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl