Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Regenboogtrui weg staat hoog op wensenlijst Van Vleuten

Zaterdag 28 september 2019

WK Wielrennen - De regenboogtrui winnen in de wegwedstrijd staat bovenaan de wensenlijst van Annemiek van Vleuten, zo zegt ze op de KNWU-site.

“De olympische titel is niet perse het hoogste doel. De WK-trui is heel bijzonder en wordt heel gewaardeerd in het wielrennen. Het is ook een beetje tegengas van mij hoor, omdat mensen denken dat ik vooral revanche wil op Rio.”

Ze weet wat haar te wachten staat op Britse bodem. “Ik heb eerder dit jaar met de Nederlandse ploeg de verkenning gedaan, in de periode dat ik de Tour of Yorkshire heb gereden. De wegwedstrijd zal heel lastig zijn, want deze telt meer dan tweeduizend hoogtemeters. In het begin zitten twee lastige klimmen. Maar als je op de top bent, is het nog honderd kilometer naar de finish.  Dat is wel ver. Maar desondanks: het gaat wel in je benen zitten als je 150 kilometer gekoerst hebt op dit terrein. We hebben natuurlijk wel een heel sterk team in de breedte. Waar vorig jaar meer specifieke renners konden winnen, zijn dat er nu meer. Daar ben ik er zeker één van. Ik zie kansen in de wegwedstrijd, maar je weet niet of je de kans krijgt om te winnen."

Foto: © SportfotoEerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl