Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK duurt ronde te lang voor Van der Poel

Zondag 29 september 2019

WK Wielrennen - Het WK voor profs is gewonnen door Mads Pedersen. De Deen won de sprint van een kopgroep, waartoe aanvankelijk Mathieu van der Poel ook behoorde. Die moest in de slotronde de anderen laten gaan met kramp en werd 43e.

Al vroeg in de wedstrijd trok een groep met onder anderen Roglic, Carapaz en Quintana in de aanval. Maar omdat behalve Nederland ook de Belgen en Italianen niemand mee hadden, werd de groep bij het ingaan van de negen plaatselijke ronden terug gehaald. Op drie ronden voor het einde ging Van der Poel in de aanval met Matteo Trentin, Gianni Moscon, Mads Pedersen en Stefan Kung. In de slotronde liet hij de anderen plotseling lopen als gevolg van kramp.

Niki Terpstra was op de 20e plek de beste Nederlander in de uitslag. "Ik kon helemaal niets meer, ook niet toen Van der Poel eraf moest voorin" was zijn korte commentaar.

Van der Poel liet na afloop horen: "Het was onverwacht dat het op was, ook voor mij. Ik kon opeens geen trap meer doen. Het deed al flink pijn die voorlaatste ronde.  Het regende de hele dag, het was een heel zware wedstrijd. Dit is een kampioenschap wat veel mensen zich nog lang herinneren. Ik deed eigenlijk alles goed, maar opeens kon ik niet meer. Ik was dicht bij de titel, maar er komen hopelijk nog meer kansen."

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 


Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl