Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-selecties voor WK Weg Imola bekend

Maandag 14 september 2020

WK Wielrennen - De bondscoaches Loes Gunnewijk (vrouwen) en Koos Moerenhout (mannen) hebben hun selectie voor het wereldkampioenschap wielrennen op de weg bekend gemaakt. Die worden gehouden van 24 tot en met 27 september in het Italiaanse Imola.

Bondscoach Loes Gunnewijk selecteerde de volgende vrouwen voor de wegwedstrijd: Anna van der Breggen Annemiek van Vleuten Marianne Vos Chantal Van den Broek-Blaak Amy Pieters Demi Vollering Ellen van Dijk Floortje Mackaij De tijdrit wordt gereden door Anna van der Breggen en Ellen van Dijk.

Gunnewijk: "We treffen in Italië een heel ander parcours in vergelijking met de beoogde WK-ronde in Zwitserland. Waar het In Aigle-Martigny beslist zou worden op één klim van vier kilometer, is het nu eigenlijk geen moment vlak. We hebben een brede en sterke selectie, waarmee we absoluut weer voor de hoofdprijs gaan. We willen het Wilhelmus ook nu laten klinken. En dat kunnen we bereiken door als team te rijden. In de tijdrit hebben we meerdere rensters die voor goud kunnen gaan. Het is een individueel onderdeel waarin de prestatie op de dag zelf geleverd moet worden. Ook hier zetten we in op de wereldtitel."

Bondscoach Koos Moerenhout wees de volgende renners aan voor de wegwedstrijd: Tom Dumoulin, Nick van der Lijke, Antwan Tolhoek, Pascal Eenkhoorn,Dylan van Baarle, Pieter Weening,Sam Oomen en Martijn Tusveld

De tijdrit wordt gereden door Tom Dumoulin en Jos van Emden.

"We missen met de geblesseerde Bauke Mollema een mogelijke troef, waarvan ik verwacht had dat hij op dit parcours prima tot zijn recht zou komen. Bauke zou met Tom Dumoulin de kopman voor de wegwedstrijd zijn. Zijn noodgedwongen afzegging verandert onze tactiek wel enigszins. Tom zal nog altijd als troef uitgespeeld worden, maar we kunnen met deze groep met een open blik naar de koers kijken. Met coureurs die allemaal in prima doen zijn momenteel en op dit WK – waar het nauwelijks vlak is – goed uit de voeten kunnen. In de tijdrit rijden we met Tom Dumoulin en Jos van Emden. Tom is al eens wereldkampioen geweest op dit onderdeel en kan zeker hoge ogen gooien. Wel houden we nog een slag om de arm over zijn deelname die hangt af van hoe hij de Tour de France heeft verteerd. Daarnaast hebben we ook met Jos een sterk ijzer in het vuur."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl