Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten beslist vrijdag over WK-deelname

Dinsdag 22 september 2020

WK Wielrennen - Annemiek van Vleuten beslist vrijdag of zij een dag later haar wereldtitel op de weg kan verdedigen in Imola. Zij zal dan ook afreizen naar Italië om zich bij de nationale ploeg te voegen.

De renster van Mitchelton-Scott brak afgelopen donderdag haar pols. “Ik dacht toen dat ik helemaal geen WK meer zou kunnen rijden. De artsen in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem dachten goed met me mee toen ik daar vrijdag al terecht kon voor een operatie. Ik ben bijvoorbeeld niet onder narcose gebracht, waardoor ik snel weer de fiets op kon. Zij hebben mij maandag een brace aangemeten en daarmee kon ik eigenlijk direct pijnloos fietsen en ook goed mijn stuur vast houden. Het is belangrijk om te vermelden dat de artsen aangeven dat er geen gezondheidsrisico’s kleven aan een eventuele start. Ik wil namelijk absoluut mijn gezondheid voorop stellen.”

Van Vleuten maakt nog een voorbehoud omdat ze de ontwikkeling van het genezingsproces wil afwachten en hakt vrijdag een knoop door over haar start in de wegwedstrijd. “Het is zo dat het staande klimmen nog niet honderd procent gaat. En dat moet wel het geval zijn om ook daadwerkelijk het vertrek te nemen. Als ik start, dan doe ik dat met ambities en niet alleen om er bij te zijn. Het speelt wel een rol dat ik niemands plek inneem wanneer ik besluit van start te gaan. Mijn plek staat op mijn naam, omdat ik vorig jaar in Harrogate de wereldtitel heb veroverd. Bij de tijdrit van donderdag ligt dat anders. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat een klasbak als Ellen van Dijk aan de kant zou blijven staan omdat ik vast wilde houden aan mijn plek. Daarom heb ik op dat onderdeel mijn startplaats afgestaan.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl