Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen wint ook goud op wegrit

Zaterdag 26 september 2020

WK Wielrennen - Anna van der Breggen heeft na de tijdrit ook de wegwedstrijd gewonnen op het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Imola.

Alleen Jeannie Longo slaagde er in 1995 in hetzelfde te presteren.

Nadat Amy Pieters vroeg in de wedstrijd ten aanval trok in een kopgroep van uiteindelijk tien rensters, demarreerden Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten om en om in de voorlaatste ronde. Een aanval die ingezet werd door een fikse tempoversnelling van Marianne Vos.

Nadat alleen Uttrup Ludwig en Longo Borghini konden volgen op een aanval van de titelverdedigster, ging Van der Breggen opnieuw aan op veertig kilometer van de streep. Net als in Innsbruck (2018) hielde ze haar lange solo vol.

Uttrup Ludwig, Longo Borghini en Van Vleuten kregen gezelschap van Lizzie Deignan, maar net voor het ingaan van de slotronde sloot een grotere groep aan.

In de slotfase reden Van Vleuten en Longo Borghini weg en was ook het zilver voor oranje. Marianne Vos werd nog vierde.

Goed moment

Van der Breggen zei na afloop: "Ik realiseerde me dat het ver van de streep was toen ik aanviel, de solo was langer dan mijn gewonnen tijdrit van donderdag. Maar het was wel een goed moment net na de aanval van Annemiek. Bovendien weet je dat Annemiek er nog achter zit. We hebben een sterk blok en dat betekent dat we ook extra kaarten uit te spelen hebben. Je weet nooit of je het vol kunt houden, dat is een gok, maar ik voelde me sterk en hield het tot de streep. Ik weet nog niet of ik mijn wereldtitel ga verdedigen komend jaar. Het is natuurlijk ook een heel ander parcours, het is vlak in België en daar ben ik misschien niet de uitgesproken favoriet." 

Vrede met zilver

Annemiek van Vleuten kwam voor goud, maar had vrede met zilver. "Het is natuurlijk al bizar dat ik hier mee kon doen en tot het einde kon mee spelen voor de medailles. Het is een bewogen week geweest met een rollercoaster aan emoties. Ik heb mijn pols onderweg niet gevoeld,  al moest ik wel eerder gaan zitten in de klimmen. Dat was ook de reden om de aanval vroeg te zoeken, ik ben nu iets minder explosief. Toen Anna ging, probeerde ik er naar toe te springen. Met z'n tweeën ben je nog zekerder. Maar ik kon op dat moment niet volgen en dat geeft aan hoe sterk ze daar reed op dat moment. "

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl