Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

UCI enthousiast over bid Super WK Wielrennen 2027

Vrijdag 02 april 2021

WK Wielrennen - De UCI heeft donderdag 1 april enthousiast gereageerd op het Nederlandse bid van het Super WK Wielrennen in 2027.

Dit werd door de KNWU, initiatiefnemers Sportcentrum Papendal en TIG Sports toegelicht, samen met de betrokken provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, in een online meeting met vertegenwoordigers van de internationale wielerbond. Het aanbieden van het bid is de volgende stap in het naar Nederland halen van de tweede editie van het Super WK, waarvan de eerste uitgave in 2023 plaats vindt in Glasgow (Schotland).

In een online bijeenkomst met de UCI in Aigle (Zwitserland) werd de kandidatuur door betrokken partijen toegelicht aan de hand van een aantal korte presentaties. Hierin werd onder meer aandacht besteed aan de grote mate van ervaring die alle partijen met het organiseren van (wieler)sportevenementen hebben en werd het bid financieel en organisatorisch onderbouwd. In aanwezigheid van UCI-voorzitter David Lappartient, UCI-directeur Amina Lanaya, UCI sports director Peter van den Abele en UCI WK-manager Morgane Gautier kwamen onder meer meervoudig wereldkampioen para-cycling Jetze Plat, KNWU-voorzitter Marc van den Tweel, KNWU-directeur Thorwald Veneberg en de Gedeputeerden Jan Markink (Gelderland), Joost van den Akker (Limburg) en Wil van Pinxteren (Noord-Brabant) aan het woord. 

‘Hoge kwaliteit’

UCI-voorzitter David Lappartient toonde zich in een reactie enthousiast over de kandidatuur van de genoemde partijen en het gekozen motto Celebrate Cycling. “Namens de UCI juich ik de zeer hoge kwaliteit van de kandidatuur toe voor de organisatie van de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen 2027 van de Nederlandse provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland in samenwerking met de landelijke overheid en de KNWU. Deze kandidatuur sluit aan bij de rijke wielertraditie die Nederland kent. Het is een land waar de provincies en steden al decennialang tonen de wielersport hoog in het vaandel te hebben. Of het nu gaat om wedstrijden voor de absolute top, fietsen als vrijetijdsbesteding of het gebruik van de fiets als duurzaam vervoermiddel; Nederland loopt voorop. Uw land onderscheidt zich door de passie van de bevolking voor fietsen, ook dankzij de aanzienlijke investeringen van de overheden op dit gebied "

‘Nederland inspireert’

“De organisatie van het UCI Wereldkampioenschap Wielrennen in Nederland in 2027 kan van blijvende waarde zijn voor het land en voor de promotie van het wielrennen in het algemeen. Landen van over de hele wereld zouden kunnen profiteren van de inspiratie die Nederland biedt," besluit Lappartient.

'Uitdaging aangaan'

KNWU-directeur Thorwald Veneberg is blij met de positieve ontvangst van de gedane voorstellen. “Tijdens de bijeenkomst merkten we al snel dat onze voorstellen in goede aarde vielen en dat onze kandidatuur een serieuze optie is voor het Super WK van 2027. We staan met alle betrokken partijen klaar om de toegelichte plannen te realiseren, op het moment dat we definitief groen licht krijgen van de UCI. Nederland heeft zich de afgelopen jaren en zelfs decennia bewezen als toporganisator van sportevenementen." 

"Het is op dit moment onbekend welke landen nog meer meedingen, maar de lat ligt hoog. Met alle partijen willen de uitdaging graag aangaan om van dit Super WK Wielrennen in 2027 een onvergetelijk en vooral geslaagd evenement te maken dat top- en breedtesporters inspireert om de fiets en de wielersport te omarmen,” sluit Veneberg mee af.

Foto: Sportfoto



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl