Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK-selectie met Van der Poel en Van Baarle

Dinsdag 14 september 2021

WK Wielrennen - Bondscoach Koos Moerenhout heeft de selectie voor het komende wereldkampioenschap op de wg in Vlaanderen gereed.

In de wegploeg is ruimte ingeruimd voor Mathieu van der Poel, ook al zal de Brabander pas na het komende weekeinde – waarin hij nog wedstrijden gaat rijden – een definitieve beslissing nemen over zijn deelname. Moerenhout kan wel definitief over de eerder voor het EK geblesseerd afgevallen Dylan van Baarle beschikken.

Naast Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle zijn ook Bauke Mollema, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel en Pascal Eenkhoorn geselecteerd voor de wegwedstrijd die op zondag 26 september wordt verreden. Op de tijdrit komt Jos van Emden uit. Van Emden en Mollema krijgen op de Team Relay gezelschap van Koen Bouwman. Dit trio behoorde op het afgelopen EK in Trento tot de bronzen ploeg op dit onderdeel.

‘’De selectie is nog niet honderd procent definitief’’ erkent bondscoach Koos Moerenhout. ‘’Maar de ervaringen van Mathieu van der Poel in het afgelopen weekeinde zijn dermate positief dat we goede hoop hebben dat hij kan rijden. Mathieu moet zelf na het weekeinde afwegen of zijn rug de belasting aan kan en of hij de benodigde trainingsarbeid kan verrichten richting het WK. Uiteraard maakt het verschil of hij erbij kan zijn in goede conditie, want dan zal hij door velen tot favoriet gerekend worden. We hebben meer renners die op dit terrein lang mee kunnen spelen, maar met Mathieu erbij hebben we uiteraard wel meer kansen op een goede uitslag.’’ Ook op de Team Realy ziet Moerenhout medaillekansen. ‘’Maar het niveau stijgt internationaal wel en we zullen op dit onderdeel echt optimaal voor de dag moeten komen om weer voor de prijzen mee te doen.’’

Er is op dit moment nog geen reserverenner aangewezen voor het geval er een afzegging komt. Moerenhout zal daar later pas een beslissing over nemen.

Foto: SportfotoEerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl