Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijke vijfde, Hoole zesde op WK tijdrijden

Maandag 20 september 2021

WK Wielrennen - Op het WK Tijdrijden voor beloften zijn Mick van Dijke (vijfde) en Daan Hoole (zesde) net buiten de medailles geëindigd. 

Nederlands kampioen Van Dijke was tevreden. ''Over mijn prestatie in ieder geval. Ik was zonder echte verwachting vertrokken op dit WK. Het was na het NK pas mijn tweede lange tijdrit van het seizoen. Ik ben me nog altijd aan het verbeteren en had vandaag goede benen. Dit was wat het was, er waren er vier beter. Maar het is zeker een discipline waarop ik me in de toekomst wil blijven ontwikkelen" aldus de prof van Jumbo-Visma.

Hoole was toch meer ontgoocheld. ''Een zesde plek was niet waar ik voor gekomen was. Net als op het EK was ik hier vertrokken voor een medaille. Maar ik wist ook dat er een flinke concurrentie zou zijn voor het podium. Je kon je eigenlijk geen foutje veroorloven. En ik denk achteraf dat ik iets te voorzichtig gestart ben. Je wilt jezelf niet opblazen op zo'n lange rit tegen de klok, maar de tijd die ik daar verloor, kon ik niet meer goed maken. Ik finishte nog sterk, maar daar had ik geen medaille meer mee'' zei de toekomstig prof van Trek-Segafredo.

Na de winst op het EK stond er opnieuw geen maat op Johan Price Pejtersen, die Denemarken - na de successen van Mikkel Bjerg - opnieuw een wereldtitel bezorgde. De Australische belofte Luke Plapp werd tweede, de Belg Florian Vermeersch eindigde als derde.

Foto's: SportfotoEerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl