Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk is opnieuw wereldkampioene

Zondag 18 september 2022

WK Wielrennen - Ellen van Dijk is in Wollongong opnieuw wereldkampioene tijdrijden geworden. Ze prolongeert daarmee haar titel.

Eerder was ze ook in 2013 winnares van het WK Tijdrijden. Van Dijk bleef Down Under Grace Brown twaalf tellen voor. Marlen Reusser werd derde. Van Dijk is daarmee de meest succesvolle Nederlandse tijdrijdster op WK's. Leontien van Moorsel en Annemiek van Vleuten wonnen beiden twee keer.

''Het was een lastig parcours. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht te winnen. Maar mijn fysieke en mentale voorbereiding met coach Josu Larrazabal en mijn vriend Benjamin waren in orde. Het was een mooi jaar in de regenboogtrui en ik wilde gewoon alles geven en dan was podium al heel goed geweest. Ik denk dat dit wel verschil maakte dat ik nooit dacht te kunnen winnen. Ik wil nooit tijden weten. Maar ik zag Reusser iets voor me rijden op het laatst, dat was een goed teken. Elke titel heeft zijn verhaal. In 2013 was ik favoriet en supernerveus, maar vergat ik te genieten en was ik vooral blij dat het gelukt was. In 2021 was het superemotioneel dat het na acht jaar weer lukte. Deze titel moet ik nog even verwerken.''

Annemiek van Vleuten moest met een zevende plek genoegen nemen. ''Ik had gewoon geen goede dag, ik heb er geen verklaring voor'' liet ze na afloop weten.

Bij de beloften-vrouwen was Shirin van Anrooij tweede.

Bij de mannen greep de Noor Tobias Foss verrassend de titel. De renner van Jumbo-Visma bleef Stefan Kung en Remco Evenepoel voor. Daan Hoole en Bauke Mollema eindigden net in de top 25.

Foto: © SportfotoEerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl