Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (8): Tourstart in Nederland

Dinsdag 08 december 2015

Nieuws - Niet alleen personen ook evenementen dingen mee naar het Wielermoment van 2015. En deze zomer konden we niet bepaald om de Tourstart in Nederland heen. Utrecht liep vol voor de openingstijdrit onder tropische omstandigheden. Een dag later kreeg de Tourorganisatie de wind waarop men hoopte richting de finish op de Neeltje Jans.

Tom Dumoulin voelde de druk al maanden op zijn schouders rusten, hij was de man die in Utrecht het geel moest veroveren. De Limburger van Giant-Alpecin kwam ver, maar net niet ver genoeg. Dumoulin eindigde als vierde op acht seconden van winnaar Rohan Dennis. Ook Jos van Emden (vijfde) en Wilco Kelderman (negende) lieten zich opmerken in Utrecht. Een dag later won André Greipel in Zeeland en Dumoulin sloop mee en leek zo kansrijk om het geel alsnog te veroveren. Tot in de rit naar Huy hij uitviel met een breuk in zijn schoudergewricht. Gehuld in de witte trui. Nederland toonde zich opnieuw Tourgek en Dumoulin werd een echt bekende Nederlander. In het najaar kwam Utrecht opnieuw in het nieuws, maar dan vanwege het feit dat de KNWU geld claimt voor de Tourstart bij organisator ASO.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Foto: © Sportfoto

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar

Moment 5: Steven Kruijswijk kan het nog

Moment 6: Ellen van Dijk wint op European Games

Moment 7: Steven Lammertink Europees kampioen tijdrijden -23



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl