Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (9): Gesink zesde in Tour

Woensdag 09 december 2015

Nieuws - Robert Gesink gold jaren als dé Nederlandse troef voor het rijden van een kort klassement in de Tour de France. Een reeks tegenslagen – waaronder een operatie om hartitmestoornissen tegen te gaan – zorgden ervoor dat de loopbaan van de Achterhoeker stokte. In de Tour de France van 2015 keerde de renner van Lotto-Jumbo terug op het hoogste niveau. Hij werd in een sterk bezette editie keurig zesde.

Helemaal uit de lucht vallen, kwam die prestatie niet. In 2014 zette Gesink al een sterke Vuelta neer, waarin hij ook het vertrouwen kreeg dat de hartritmestoornissen achter de rug waren. Door persoonlijke tegenslag maakte hij die ronde echter niet af. Ook in zijn eerste rittenkoers van 2015 – de Ronde van de Algarve – stapte Gesink uit. Daarna werd de stijgende lijn richting de Ronde van Frankrijk ingezet met een vijfde plaats in de Tour of California en een negende stek in de Ronde van Zwitserland. In de Tour klom de Achterhoeker weer met de besten mee, met als hoogtepunt een vierde plaats in de rit naar La Pierre Saint Martin. Uiteindelijk stond een content man in de Franse hoofdstad. “Ik ben tevreden en trots op mezelf. Alle pech die ik afgelopen jaren heb gehad, heeft regelmatig door mijn hoofd gespookt. Dat maakt deze prestatie extra mooi voor mij. Alle renners die boven me zijn geëindigd hebben ooit een grote ronde gewonnen. Ik ben ‘the best of the rest’ en dat is echt top.”

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Foto: © Sportfoto

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar

Moment 5: Steven Kruijswijk kan het nog

Moment 6: Ellen van Dijk wint op European Games

Moment 7: Steven Lammertink Europees kampioen tijdrijden -23

Moment 8: De Tourstart in Nederland



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl