Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (10): Van der Breggen wint Giro Rosa

Donderdag 10 december 2015

Nieuws - Anna van der Breggen werd niet voor niets tot wielrenster van het jaar verkozen. De Overijsselse sprak voor het seizoen de ambitie uit meer te willen winnen. Ze hield woord, want de Omloop Het Nieuwsblad en de Waalse Pijl waren in het voorjaar al twee aansprekende zeges, net als dubbele ritwinst in de Energiewacht Tour. Voor velen was het hoogtepunt van haar wielerjaar tot dan toe dat ze de Giro Rosa won.

Van der Breggen leverde lang een tweestrijd met Megan Guarnier van Boels-Dolmans, maar trok in het slotweekeinde het roze laken naar zich toe. In de klimtijdrit op zaterdag zette ze de Amerikaans kampioene op bijna een minuut en nam ze het roze over. In de slotrit moest ze bergop een andere Amerikaanse Mara Abbott (oud-winnares van deze ronde) voor laten gaan, maar bevestigde ze als tweede in de daguitslag nog eens overall de sterkste van de zwaarste etappewedstrijd van de vrouwenkalender te zijn geweest. "Het is echt ongelooflijk om de Giro te winnen"zei ze na afloop. "De zwaarste ronde bij de vrouwen. Je moet tien dagen top zijn. Zowel fysiek als geestelijk. Je bent alleen maar hier mee bezig. Maar voor dit soort klussen ben ik wielrenster geworden. Heerlijk om mee te maken en nog heerlijker om te winnen. Het voelt ook geweldig om dit voor de ploeg te kunnen doen. Ze geloven in mij en mijn ploeggenoten hebben alles voor me gedaan. Zoiets kan je eenvoudig niet alleen.”

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Foto: © Sportfoto

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar

Moment 5: Steven Kruijswijk kan het nog

Moment 6: Ellen van Dijk wint op European Games

Moment 7: Steven Lammertink Europees kampioen tijdrijden -23

Moment 8: De Tourstart in Nederland

Moment 9: Robert Gesink zesde in Tour



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl