Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (11): Niek Kimmann naar wereldtitel

Vrijdag 11 december 2015

Nieuws - Dat hij een BMX-talent is, dat wist iedereen wel. Zeker nadat Niek Kimmann in 2014 in Rotterdam de wereldtitel BMX bij de junior-men veroverde. Maar dat hij een jaar later de regenboogtrui bij de elite-men al kwam opeisen, wekte veel respect in binnen- en buitenland.

Het talent uit het Overijsselse Lutten werd niet voor niets ook genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar 2015. De titel werd behaald in het Belgische Zolder,waar hij een dag eerder ook zilver veroverde op de tijdrit. De BMX-ers van bondscoach Bas de Bever kenden een sterk toernooi, want ook Jelle van Gorkom (zilver) en Raymon van der Biezen (zesde) stonden in de eindstrijd op zondag, die door voorspeld noodweer al vroeg op de dag werd afgewerkt. Eerder in het jaar won Kimmann ook al de SX-wedstrijd van Papendal. Al met al kan de KNWU met vertrouwen naar Rio de Janeiro 2016 kijken op dit wel eens onderschatte onderdeel van de wielersport.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Foto: © Sportfoto

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar

Moment 5: Steven Kruijswijk kan het nog

Moment 6: Ellen van Dijk wint op European Games

Moment 7: Steven Lammertink Europees kampioen tijdrijden -23

Moment 8: De Tourstart in Nederland

Moment 9: Robert Gesink zesde in Tour

Moment 10: Anna van der Breggen wint Giro

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl