Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (15): Dumoulin ster(k) in Vuelta

Woensdag 16 december 2015

Nieuws - Nadat zijn Tour de France vroeger eindigde door een val, richtte Tom Dumoulin zich volledig op zijn revalidatie en het doel de Ronde van Spanje te kunnen halen. Hij hoopte er een ritzege te behalen, maar hij werd één van de smaakmakers. Pas op de voorlaatste dag moest hij de rode leiderstrui prijs geven.

De eerste dag dat de renners de bergen opzochten, werd de Limburger direct al tweede achter ritwinnaar Chaves. Het bleek de voorbode voor een indrukwekkend optreden in de Ronde van Spanje. In de vijfde rit veroverde hij zelfs de rode leiderstrui op Chaves. De grootste indruk maakte Dumoulin toen hij in rit negen Chris Froome voorbij stak en een etappe bergop won. Toen de renner van Giant-Alpecin in de zeventiende etappe - een tijdrit rond Burgos - opnieuw won, ging ook hij dromen van een eventuele eindzege. Dumoulin hield enkele dagen stand, maar in de laatste bergrit wisten de andere favorieten hem alsnog op de knieen te krijgen. Geisoleerd zag hij op het vlakke tussen twee beklimmingen in de podiumplaatsen één voor één door zijn vingers glippen. "De Vuelta duurde een dag te lang voor mij" zei hij even teleurgesteld als realistisch. Uiteindelijk werd hij zesde. Maar de gedachte dat hij op een dag voor het podium in een grote ronde mee zou kunnen doen, was nadrukkelijk geland bij de latere Renner van het Jaar.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Foto: © Unipublic

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar

Moment 5: Steven Kruijswijk kan het nog

Moment 6: Ellen van Dijk wint op European Games

Moment 7: Steven Lammertink Europees kampioen tijdrijden -23

Moment 8: De Tourstart in Nederland

Moment 9: Robert Gesink zesde in Tour

Moment 10: Anna van der Breggen wint Giro

Moment 11: Niek Kimmann wereldkampioen MTB

Moment 12: Sterk najaar Team Roompot

Moment 13: Lindeman wint in Vuelta

Moment 14: Anneke Beerten wereldkampioene



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl