Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Inkelaar op zijn plek in opleidingsteam Contador

Inkelaar op zijn plek in opleidingsteam Contador

Vrijdag 26 januari 2018

Interviews - Kevin Inkelaar is met zijn ploeggenoten van Polartec-Kometa in het Spaanse Almeria bezig aan de laatste loodjes ter voorbereiding op het nakende seizoen 2018.  Hij komt dit jaar uit voor de Spaanse continentale wielerequipe.

Het nieuwe opleidingsteam dat wordt gesteund door niemand minder dan Alberto Contador (onder meer drievoudig Tourwinnaar, drie eindzeges in de Vuelta en één eindoverwinning in de Giro) en tweevoudig Giro-winnaar Ivan Basso.

Tekst: Dan Rolandus Foto: Polartec/Jacinto Vidarte

Kevin Inkelaar heeft bij de Belgische belofte equipe van Lotto-Soudal in 2017 zijn klimmerscapaciteiten kunnen ontwikkelen in de Franse klimkoersen Circuit des Ardennes, Ronde de l ‘Isard en Le Tour de Savoie Mont Blanc, de Italiaanse rittenkoers Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc (de baby Giro) en de Tsjechische etappewedstrijd Okolo Jiznich Cech/Tour of South Bohemia. "Ik wilde me focussen als klimmer" geeft de Abbenbroeker zijn specialisme als wielrenner aan. "Ik heb bij Lotto-Soudal veel in dienst gereden van Bjorg Lambrecht, een goede vriend van mij, die ook regelmatig podium heeft gereden en nu een profcontract heeft afgedwongen bij de profs van Lotto-Soudal. Vooral in Aosta ging het lekker, kon ik me in een vrije rol ook eens laten zien. Ik was tevreden met de twaalfde plaats in het eindklassement terwijl Bjorg Lambrecht tweede werd. Dat was een koers waar de beste klimmers aan de start kwamen. Ik had het gevoel dat het net als in 2015 (tweede in de l ‘Ain-Rhône Alpes-Valromey Tour, zestiende in de Course de la Paix en achttiende in de Tour du Pays de Vaud, DR) weer aan de betere hand was. Ik had net als mijn coach Sam Piers gehoopt de progressie in de Tour de l’ Avenir door te mogen trekken, maar de bondscoach (Peter Zijerveld, DR) koos voor anderen."

Aanrijding

Kevin Inkelaar is vanwege een auto-ongeluk in 2016 nauwelijks in actie geweest. "Ik ben eind mei tijdens de training op de Eeweg in Oudenhoorn aangereden en heb daar een zware hersenschudding, een gaatje in de luchtpijp, een klaplong, een sleutelbeenbreuk en op twee plekken een gebroken kaak aan overgehouden" gaat de Zuid-Hollander verder. "Ik heb door die val een groot gedeelte van de opleiding bij Lotto-Soudal moeten missen. Het was na de revalidatie gewoon lastig om terug te komen. De stappen, die ik in 2016 wilde zetten ben ik pas een jaar later gaan maken."

Maarten den Bakker

"Ik vertelde in een gesprek met Maarten den Bakker (oud-prof van onder PDM, Farm-Frites en Rabobank, DR) dat het bij Lotto-Soudal een beetje was stuk gelopen waarop Maarten zijn licht op zou steken bij Steven de Jongh, een goede vriend van hem en ploegleider is bij Trek-Segafredo" geeft de 20-jarige coureur aan zijn profambities geenszins uit het hoofd te willen zetten. Maarten den Bakker bevestigde het gesprek met Kevin Inkelaar. "Ik begreep van Herman Braun (Braun Cycling Spijkenisse, DR) dat Kevin niet bij Lotto-Soudal kon blijven. Wij meenden dat het zonde zou zijn als hij zich in 2018 niet bij een goed team verder zou kunnen ontwikkelen. Kevin heeft mogelijkheden om een goede klimmer te worden en ik vind dat hij een plek verdiend in een goede opleidingsploeg. Ik wist dat Alberto Contador en Ivan Basso bezig waren een project op te zetten om jonge talentvolle renners op te leiden. Ik heb contact gezocht met Steven de Jongh en die verwees me, nadat hij hem had ingelicht, door naar Ivan Basso. Ik heb bij Ivan mijn vertrouwen in diens kwaliteiten uitgesproken. Ik heb Kevin een voorzet gegeven richting Steven de Jongh en Ivan Basso. Het is belangrijk voor hem dat hij klimetappes kan rijden. Ondanks enkele mogelijkheden bij andere goede ploegen, denk ik dat hij bij Polartec-Kometa de juiste ploeg heeft gevonden. Ik ben benieuwd hoe Kevin zich in het opleidingsteam verder gaat ontwikkelen"aldus de nationaal wegkampioen in 1996 en 1999 met negen Tour de Frances onder de wielen. "Het balletje is toen gaan rollen"vervolgt Kevin Inkelaar. "Ivan Basso liet bij een telefoontje weten dat de ploeg geïnteresseerd was in mij. Daarna is het snel gegaan, want na het eerste gesprek was er regelmatig mailcontact. We hebben in november bij Mapei in Milaan voor het eerst met elkaar kennis gemaakt."

Tour de l ‘Avenir en WK

Kevin Inkelaar is al weer enige tijd in training om goed beslagen het seizoen 2018 in te stappen. "Ik zet alles op het fietsen, hoop me bij mijn nieuwe ploeg Polartec-Kometa in de kijker te rijden door in etappekoersen top-10 klasseringen te behalen", sluit de voormalige jeugdrenner van PRC Delta en de Belgische opleidingsploeg Avia, die zijn studie marketing/communicatie aan het Johan Cruijff College in Roosendaal heeft afgerond, af. "Ik ben in november samen met Bjorg Lambrecht naar Calpe geweest en half december waren we met de ploeg op trainingskamp in Mar de Pulpí bij Almería. Ik ben tijdens het trainingskamp alleen ziek geworden, heb slechts één dag kunnen trainen, was wel balen. Daar tussendoor heb ik met de grote groep (Arthur en Edward Farenhout, Maarten den Bakker en andere eilandkleppers, DR) rondjes gereden over de eilanden en op schema’s getraind van de trainers Andrea Morelli en Matteo Azzolini. Ik heb bij Lotto veel geleerd, heb tactisch veel opgestoken en ben sterker geworden. We hebben deze week tijdens het trainingskamp in Almeria keihard getraind en de focus gelegd op de eerste koersen. Alberto Contador, zijn broer Fran en Ivan Basso hebben met hun staf veel tijd in de ploeg gestoken. De komende dagen wordt het programma besproken wie waar zal starten. Nu maar hopen dat ik bij Polartec het niveau kan halen om mijn doel te bereiken. Het zou mooi zijn als ik de Baby Giro, Tour de l ‘Avenir en het WK voor beloften in Oostenrijk mag rijden. Dat zijn de koersen waar ik naar uitkijk. Het parcours van het WK in Innsbruck moet mij met veel op en af goed liggen." Dit alles met als doel in de toekomst een contract bij World Tour formatie Trek-Segafredo af te dwingen.Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl