Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse junioren blijven ver van beoogde doelen

Donderdag 27 september 2018

WK Wielrennen - De Nederlandse junioren hebben zich op het WK op de weg in Innsbruck niet met de strijd om de ereplaatsen kunnen bemoeien.

Casper van Uden werd 34e en was daarmee de beste Nederlander. "Ik kon eigenlijk lang aanhaken, maar op de lange klim probeerde ik te lang bij te blijven en daar heb ik me geforceerd. Daarna heb ik voornamelijk afgezien. Ik had op veel meer gehoopt, droomde van een top 10, maar het zat er vandaag nooit in." Van Uden zag zijn Belgische ploeggenoot Remco Evenepoel overtuigend kampioen worden.

'Wat een drama'

Ook talentcoach Peter Zijerveld baalde. "Wat een drama. We hebben een sterk seizoen gedraaid, maar vandaag zat het allemaal tegen. Veel renners zijn gevallen en we hebben eigenlijk nooit echt in de wedstrijd gezeten. Een pluim voor Casper, die als eerstejaars veel te verstouwen heeft gehad dit jaar, maar toch nog het langst voorin weet te blijven. De andere jongens wil ik meegeven dat ze de wedstrijd maar snel moeten vergeten. Ze hebben allemaal het potentieel om ver te komen. Dat heb ik de rest van het seizoen gezien."

Veel gevallen

Rick Pluimers had hoog gespannen verwachtingen van het wereldkampioenschap op de weg in Innsbruck, maar de junior uit Enter kreeg een DNF (Did Not Finish) achter zijn naam, nadat hij voortijdig uit de wedstrijd werd gehaald. Bij een grote val raakte hij op achterstand, later sloeg hij in een afdaling zelf hard tegen de omheining. “Ik baal enorm” zei hij met een hele reeks schaafwonden op armen en benen. “Maar eigenlijk deed ik daar al lang niet meer mee voor de eerste plekken. Door een grote val in de beginfase kwam ik stil te staan en toen was mijn wereldkampioenschap eigenlijk al voorbij."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl