Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma tevreden over niveau Milan Vader

Zondag 22 januari 2023

Giro Gelderland - Hoewel Milan Vader door een val zijn vorm niet in een topklassering kon opzetten, was men bij Jumbo-Visma na afloop van de Tour Down Under wel tevreden over het niveau van de Zeeuw, die vorig jaar een groot deel van zijn seizoen miste.

Met nog een paar kilometer te gaan leek hij goede zaken te doen voor het klassement, ware het niet dat een valpartij roet in het eten gooide. Vader kon zijn weg weliswaar vervolgen, maar wist dat een goede klassering uit zicht was. Jay Vine won de ronde.

"Heel jammer", oordeelt ploegleider Addy Engels over de val van Vader. "Het zag er allemaal goed uit. De jongens deden het super en ondersteunden Milan tot het allerlaatste moment. Ik had echt het idee dat hij de benen had om zich de top tien in te rijden, maar helaas hielp die ongelukkige val zijn klassement om zeep. Milan zat in het wiel van Yates. Die maakte een move om aan te gaan, maar daardoor ging Milan over zijn achterwiel. Dat is pech. Op een paar kleine wondjes na lijkt de fysieke schade mee te vallen."

Ondanks de teleurstelling van het mislopen van een toptiennotering kon Engels zijn pupil niets anders dan complimenteren. "Na alles wat hij heeft meegemaakt mag hij heel trots zijn op wat hij hier heeft laten zien. Hij heeft de bevestiging gekregen dat hij fysiek kan wat hij kan, al uit zich dat nu niet in een uitslag."

Foto: © Sportfoto - Addy Engels

 


Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl