Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (12): sterk najaar Roompot

Zaterdag 12 december 2015

Nieuws - Hoeveel sympathie de ploeg ook kreeg en hoe sterk ook sommige renners debuteerden in het profpeloton, het eerste seizoen van 2015 kreeg pas echt kleur in het najaar toen Jesper Asselman de ploeg smoel gaf in de Eneco Tour en er zeges geboekt werden door Dylan Groenewegen en Maurits Lammertink.

Asselman was misschien op papier niet de grootste aanwinst voor Roompot-Oranje Peloton, maar de ploegleiding van de nieuwe Nederlandse continentale ploeg zal geen spijt hebben gehad van het aantrekken van deze aanvaller-pur-sang. De oud-renner van Metec-TKH trok twee dagen achtereen ten aanval in de openingsetappes van de Eneco Tour en veroverde ook dankzij boniseconden onderweg de witte leiderstrui en hield deze vast tot aan de individuele tijdrit. Daarmee stond de ploeg van Michael Zijlaard voor het eerst in de picture. Later die maand op 21 augustus werd er ook gewonnen door Roompot-Oranje Peloton, toen op één dag Maurits Lammertink zegevierde in de Limousin en Dylan Groenewegen de Arnhem Veenendaal Classic op zijn naam bracht. Later won de Amsterdammer ook nog de Brussels Classic. 

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Foto: © Sportfoto

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar

Moment 5: Steven Kruijswijk kan het nog

Moment 6: Ellen van Dijk wint op European Games

Moment 7: Steven Lammertink Europees kampioen tijdrijden -23

Moment 8: De Tourstart in Nederland

Moment 9: Robert Gesink zesde in Tour

Moment 10: Anna van der Breggen wint Giro

Moment 11: Niek Kimmann wereldkampioen MTB



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl