Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (18): Castelijns wint Topcompetitie

Zaterdag 19 december 2015

Nieuws - De KNWU Topcompetitie voor mannen keerde terug op de kalender. De bedoeling was meer aandacht te genereren voor de prestaties van renners in continentale teams en de toppers van de verenigingen. Extra bonus voor de winnaar was een profcontract bij Roompot-Oranje Peloton.

Elmar Reinders was na winst in de Ster van Zwolle de eerste leider, maar vanaf het allereerste begin was ook Twan Castelijns één van zijn belangrijkste uitdagers. Uiteindelijk bleek de Brabander van Baby-Dump de revelatie van de reeks topwedstrijden. Na zijn winst in de Hel van Voerendaal bracht hij ook de klimtijdrit van Camerig op zijn naam en daarmee maakte hij genoeg indruk om een profcontract bij Lotto-Jumbo af te dwingen. Uiteindelijk tekende hij bij de WorldTour-ploeg en maakte hij dus geen gebruik van het aanbod voor Roompot te gaan rijden. Cycling Team Jo Piels won het ploegenklassement. Merkwaardig genoeg besloot de organisatie van de Topcompetitie aan het einde van het jaar het roer alweer helemaal om te gooien en een aantal internationale wedstrijden te schrappen, waardoor bijvoorbeeld de Ronde van Noord-Holland en de Ronde van Overijssel alweer bedankt werden voor hun medewerking.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl