Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (19): Europese titel Hoogland

Maandag 21 december 2015

Nieuws - Jeffrey Hoogland heeft zich in korte tijd tot de aanvoerder van een nieuwe Nederlandse sprintgeneratie weten te profileren. De Nijverdalse oud-BMX'er was dit jaar de absolute smaakmaker van een sterk opererende oranje equipe op het EK op de baan in Zwitserland.

Hoogland won op de slotdag ook de kilometer op het Europees Kampioenschap op de baan in Grenchen Nadat hij eerder al goud won op de teamsprint en de sprint voegde de Nijverdaller een derde gouden plak toe aan zijn verzameling. Op het WK in Parijs was Hoogland vierde op de sprint dit jaar. Hoogland was euforisch na zijn derde overwinning op het EK: “Ik heb weer lekker kunnen rammen op de pedalen. In de eerste ronde voelde ik mijn benen helemaal niet, maar het melkzuur kwam des te harder in de tweede ronde binnen. Ik maakte me even zorgen, haalde toen diep adem en ben door gegaan naar het goud!” 

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

 
   
 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl