Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (19): Ligtlee Europees kampioene

Dinsdag 22 december 2015

Nieuws - Gisteren aandacht voor Jeffrey Hoogland, die drie Europese titels won, vandaag een nominatie voor zijn vrouwelijke evenknie Elis Ligtlee, die EK-goud veroverde op de sprint en de keirin, zilver op de 500 meter en brons op de teamsprint in Grenchen.

In een seizoen waarin ze ook nog zilver won op het WK sprint in Parijs, liet Ligtlee opnieuw zien tot de vaste waarden gerekend te mogen worden bij de snelste baanvrouwen van het peloton. En dus een enorme troef te zijn voor de Olympische Spelen in Rio 2016. Daar was ze op de slotdag in Grenchen niet mee bezig. Ligtlee kwam al voor de vierde dag in actie en riep na afloop spontaan uit: “Alles voor de medaillespiegel. Ik dacht vanmorgen even ik zie wel wat het vandaag wordt. Eigenlijk ging het heel goed. Ondanks dat ik nog aangetikt werd door Vogel.”

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl