Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (20): Van der Breggen sterk op WK

Woensdag 23 december 2015

Nieuws - We weten het: u kon ook al op haar stemmen vanwege haar Giro-zege. Maar wielrenster van het jaar Anna van der Breggen heeft zo'n sterk seizoen gekend, dat we niet nog een keer om haar heen konden. Ze sloot een succesvol seizoen af met drie WK-medailles in het Amerikaanse Richmond.

Misschien nog wel de meest verrassende medaille was het zilver op de tijdrit. Toen bondscoach Johan Lammerts twee rensters uitkoos voor de race tegen de klok op de Europese Spelen zat Van der Breggen daar niet bij. Haar kandidatuur voor de WK-tijdrit stelde ze in Emmen waar ze overtuigend nationaal kampioene werd in deze eerlijke discipline. Uiteindelijk was in Richmond alleen Linda Villumsen net iets sterker. Op de wegwedstrijd strandde de ambitie om te winnen op een ijzersterke sprint van Lizzie Armitstead van Boels-Dolmans. Na het brons op de WK-ploegentijdrit al de derde WK-medaille voor de Hasseltse. Die natuurlijk het liefst ook een keer goud had veroverd.  "Opnieuw was ik heel dichtbij een gouden medaille. Op de tijdrit was het verschil minder dan drie seconden en ook nu lag het bijna voor het grijpen. Gelukkig weet ik Guarnier dan nog achter me te houden, maar het liefste had ik natuurlijk die regenboogtrui aangetrokken."

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl