Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wat is jouw wielermoment van 2015?

Donderdag 24 december 2015

Nieuws - Eigenlijk was het niet eens een groot doel van Lars van der Haar, maar toen hij op het EK de benen bleek te hebben om voor de eerste Europese proftitel in het veld te gaan, twijfelde hij niet. De renner van Giant-Alpecin besliste een duel met Wout van Aert in zijn voordeel en greep in Huijbergen het goud.

Van der Haar zag Van Aert op vier ronden voor het einde bij hem weg rijden, maar in de voorlaatste ronde sloot de Nederlander weer aan. In de slotomloop zettte hij Van Aert onder druk en die kraakte. 'Ik wist dat ik het op de beklimming in het bos moest proberen. Wachten op de lange zandstroken - waar gelopen moet worden - heeft voor mij toch geen zin, want daar is hij in het voordeel. Ik kon gelukkig een kloof slaan en toen hield ik het." Ook Jens Dekker werd Europees kampioen, maar dan bij de junioren. Maud Kaptheijns greep het zilver bij de beloften-vrouwen.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl