Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Kimmann rekent zich nog niet rijk in Rio

Kimmann rekent zich nog niet rijk in Rio

Woensdag 17 augustus 2016

Interviews - Niek Kimmann begint vandaag met Jelle van Gorkom, Twan van Gendt, Laura Smulders en Merle van Benthem aan het olympisch BMX-toernooi. De vice-wereldkampioen is favoriet voor de titel, maar rekent zich nog niet rijk.

Dat zegt hij op Ride4Rio. "Natuurlijk ben ik ambitieus, maar ik ben ook realistisch. Ik ben twintig jaar, sta al op dit niveau en kan niet meer dan mijn best doen. Hierna zijn er wellicht nog wel twee kansen om de Olympische Spelen te rijden. Ik ga ronde voor ronde mijn uiterste best doen. Nog niet aan de finale denken, want je moet scherp zijn in deze sport. Elk foutje wordt afgestraft. Natuurlijk hoop ik de finale te halen en dan voor de medailles mee te doen. Maar ik ga mezelf niet onnodig veel druk opleggen.  Goud is geen doel op zich. Daar is deze sport veel te onzeker voor, een tikje krijgen in de eerste bocht kan al fataal zijn voor het doorgaan in je toernooi. Als ik kan laten zien waar ik toe in staat ben, kan het een mooi toernooi worden .”

Hij wil zijn sterke wapen graag tonen in de finale van Rio. “Mijn kracht ligt in de versnelling. De start is nog wat wisselend, maar ik kan daarna altijd nog een keer hard doortrekken. Dat is mijn wapen en daarmee hoop ik de concurrenten één voor één te verslaan.” 

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Vuelta-spelEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl